Seniorconsult hond
Wanneer noemen we een hond senior? Bij honden is deze grens afhankelijk van het ras. Reuzerassen noemen wij senior vanaf 6 jaar leeftijd, kleine rassen vanaf 10 jaar leeftijd.
Ouderdomsziekten komen veel voor
Dankzij goede zorg en voeding worden huisdieren steeds ouder. Hierdoor zien wij vaker ouderdomsziekten als bijvoorbeeld nier- en gewrichtsproblemen. Veel van de ouderdomsziekten ontstaan sluimerend en worden vaak pas laat opgemerkt. Daarnaast is het zo dat veel ouderdomsklachten voor lief worden genomen, “omdat dit nou eenmaal bij de leeftijd hoort”.
Wij vinden het belangrijk dat een senior dier een goede oude dag heeft. Veel ouderdomsziekten zijn te behandelen. Veel ouderdomsklachten zijn te verhelpen of te verminderen. Het is belangrijk dat ook een senior dier pijnvrij kan lopen, eetlust heeft, pijnvrij kan kauwen en zich goed voelt.
Onderzoek bij een senior dier
Tijdens een controle van een senior dier wordt o.a. besproken of uw dier artroseklachten heeft. We controleren het gebit, luisteren naar het hart, voelen in de buik en nog veel meer. Bij het seniorconsult hoort ook een bloedonderzoek, dit geeft meer informatie. We controleren het glucose (i.v.m. suikerziekte), de nierfunctie, leverfunctie en bloedeiwitten.
Mochten er onverhoopt andere gezondheidsproblemen aan het licht komen dan kan het zijn dat er meer onderzoek nodig is, met daarbij behorende kosten. Dit zal dan met u besproken worden. Een seniorconsult vindt plaats op afspraak. Op deze manier kunnen we genoeg tijd inplannen en rust creëren voor het dier. U kunt ons bellen voor een afspraak.
Zou u voor ons alvast een vragenlijst willen invullen en meenemen? Download de vragenlijst hier. Als dit thuis niet lukt krijgt u van ons een formulier in de wachtkamer en kunt u dit daar invullen.
Neemt u gerust contact met ons op voor vragen!